Nuoret kaksoisdiagnoosiasiakkaat päihdepalvelujärjestelmässä : tutkimus alle 30-vuotiaiden sosiaali- ja terveyspalveluissa asioivien asiakasprofiileista - Sivonen, Mira (2021)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää, millaisia asiakasprofiileja alle 30-vuotiaiden kaksoisdiagnoosiasiakkaiden ryhmässä esiintyy. Mielenkiinnon kohteena ovat päihdepalveluissa asioivien ja samanaikaisesta päihde- sekä mielenterveysongelmasta kärsivien nuorten taustatekijät, päihteiden käytön luonne sekä palvelutarpeet. Aihe on sosiaalityön näkökulmasta tärkeä, sillä päihde- ja mielenterveysongelmat ovat yhteydessä lukuisiin sosiaalisiin ongelmiin. Kaksoisdiagnoosiasiakkaat ovat myös näkyvä osa sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakaskuntaa, eikä aihetta ole aikaisemmin tutkittu Suomessa asiakasprofiilien näkökulmasta.