Koneoppimisen hyödyntäminen videopeleissä - Saarimaa, Jose (2021)
Tässä kandidaattitutkielmassa käsitellään koneoppimisen hyödyntämistä videopeleissä kirjallisuuskatsauksen muodossa. Ensiksi perehdytään siihen, millainen ympäristö pelit ovat koneoppimisen soveltamiselle ja erityisesti mitä haasteita niihin liittyy. Seuraavaksi käydään läpi yleisimpiä videopelien kontekstissa käytettyjä koneoppimisen tekniikoita, vertaillen niiden heikkouksia ja vahvuuksia. Lopuksi perehdytään siihen, mitä käytännön hyötyjä ja sovelluksia tutkimusaineiston perusteella on jo kehitetty ja mikä voisi olla tulevaisuudessa mahdollista.