Kolmiulotteisen maaston generoinnin metodit peleissä - Ilmonen, Aleksi (2021)
Videopeleissä on viimeisten vuosien varrella sisällön määrä kasvanut runsaasti. Sisältöä luodaan proseduraalisesti generoiden, jotta säästetään aikaa ja resursseja. Tässä tutkielmassa käsitellään erilaisia kolmiuloitteisen maaston proseduraalisen generoinnin menetelmiä, jotka ovat jaettu fraktaali-, agentti ja hakupohjaisiin menetelmiin. Lopuksi pohditaan jokaisten menetelmien vahvuuksia eri tilanteissa.