Ruumiillisuuden diskurssit Helsingin Sanomien henkilökuvasarjassa "Sielu & Ruumis" - Hänninen, Anni (2021)
Tämä tutkimus selvittää ruumiillisuuteen yhdistyviä diskursseja Helsingin Sanomien julkaisemassa henkilökuvasarjassa ”Sielu & Ruumis”. Tutkimuksessa lähestytään ruumiillisuutta ja siihen kytkeytyviä ilmiöitä diskurssintutkimuksen näkökulmasta. Tutkimuksessa hyödynnetään myös diskurssi-identiteetin käsitettä, joka havainnollistaa ruumiillisuuden kokonaisvaltaista luonnetta osana ihmisten identiteettiä. Tutkimuksen pääpaino on lingvistisessä diskurssintutkimuksessa, joten tutkimuskysymykseni ovat: 1. Millaisia diskursseja ruumiillisuuteen yhdistyy ”Sielu & Ruumis” -henkilökuvissa? 2. Millaisin kielellisin piirtein henkilökuvissa kuvataan henkilöiden identiteettiä ruumiillisuuden näkökulmasta?