Matchmaking-järjestelmät videopeleissä - Karppinen, Paavo (2021)
Ottelunmuodostuksella (matchmaking) tarkoitetaan tapaa valita pelaajat pelaamaan ottelua. Taitoihin perustuva matchmaking ei ole enää nykyaikana ainoa mahdollinen järjestelmä vaan parempia vaihtoehtoja on saatavilla, kuten edistyneet järjestelmät, tai pelaajien säilyttämiseen perustuva matchmaking. Tässä tutkielmassa käydään läpi mitä tarkoittaa matchmaking videopeleissä, mitä matchmaking-järjestelmiä on olemassa, kuinka ne toimivat ja mitä ne pyrkivät saavuttamaan kyseisellä toteutuksella. Aihe on valittu sen ajankohtaisuuden takia, sillä erityisesti taitoihin perustuvaa matchmaking-tapaa on kritisoitu, ja täten pyritään löytämään mahdollisesti korvaavia järjestelmiä. Tutkimusmenetelmä on kirjallisuuskatsaus.