SQL-tietokantojen suojaaminen tietoturvauhilta - Järvinen, Sami (2021)
Viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana tietotekniikkaympäristö on käynyt läpi monia muutoksia, ja tietokantatutkimusyhteisöt ovat yrittäneet pysyä askeleen edellä tietokannan turvallisuusuhkia. Turvallisuuden merkitystä on lisännyt yritysten kriittisten toimintojen digitalisoituminen. Tietokannat usein pitävät sisällään arkaluontoisia tietoja ja ne ovat olennainen osa kaikkia tietojärjestelmiä. Yleisimmät tietokantaohjelmistot perustuvat relaatiomalliin, johon voi tehdä hakuja SQL-kielellä. Tietokantojen tietoturvallisuus on tärkeää, jos tapahtuu tietovuoto, siitä on haittaa tietokannan omistajalle ja kohteelle, josta tietoa kerättiin. Tässä tutkielmassa käsitellään SQL-injektiota, palvelunestohyökkäystä, liiallisia oikeuksia ja väärin määritettyä tietokantaa ja kuinka näiltä voidaan suojautua.