Grafeenimateriaalien käyttö ibuprofeenin kuljetuksessa - Nikkola, Veera (2021)
Tässä kandidaatintutkielmassa perehdytään grafeeniin ja sen johdannaisiin nanomateriaaleina, sekä materiaalien käyttöön lääkeaineiden kohdennetussa kuljetuksessa. Tutkielmassa arvioidaan erityisesti grafeenin käyttömahdollisuuksia ibuprofeenin kuljetuksessa perustuen grafeenin ainutlaatuisiin ominaisuuksiin. Kirjallisuuskatsauksena toteutetussa tutkielmassa pohditaan myös grafeenimateriaalien käyttöön liittyviä haasteita ja mahdollisia uhkia, joita on tutkittava ennen prekliinisiä tutkimuksia, in vivo ja in vitro.