Videopelit ja persoonallisuus : videopelit persoonallisuustutkimuksen työvälineenä - Kupiainen, Sampo (2021)
Tässä tutkielmassa selvitetään voidaanko videopelejä käyttää persoonallisuustutkimuksessa ja millainen yhteys persoonallisuudella ja videopelikäyttäytymisellä on. Videopelien käyttäminen persoonallisuustutkimuksessa on vielä vähäistä, mutta vaikka aiheessa onkin vielä paljon tutkittavaa, tämänhetkisten tutkimusten perusteella videopelejä voidaan käyttää persoonallisuuden tutkimisessa. Tutkimuksissa kävi ilmi, että persoonallisuudella ja jopa pelaajan iällä on yhteys videopelikäyttäytymiseen.