Edellytykset kryptovaluuttojen joukkorahoituksen onnistumiseen - Nyberg, Aapo (2021)
Tässä tutkielmassa tutkin kryptovaluuttojen joukkorahoitusta, keskittyen erityisesti joukkorahoitusta kuvaavan termin ’’Initial Coin Offering” (ICO) selvittämiseen ja siihen mitkä tekijät vaikuttavat joukkorahoituksen onnistumiseen. Tutkielma toteutetaan kirjallisuuskatsauksena, jonka lähdeaineistona käytetään uusimpia tieteellisiä tutkimusartikkeleita aiheesta. Tutkielmassa tarkastellaan, millaista on kryptovaluuttojen joukkorahoitus sekä mitkä tekijät vaikuttavat sen onnistumiseen. Tutkimuksessa havaittiin termin ”Initial Coin Offering” viittaavan juuri kryptovaluuttoja hyväksikäyttävään joukkorahoituksen muotoon. Tutkimuksessa havaittiin toimintasuunnitelman, epäsymmetrisen informaation, markkinatilanteen, projektitiimin sekä ICO:jen sääntelyn vaikuttavan ICO:n onnistumiseen.