Riskiarvio työpöytä- ja mobiilialustojen käynnistyslaiteohjelmistojen kyberuhista - Mytkäniemi, Alex (2021)
Tässä tutkielmassa käsitellään yleisimpien työpöytä- ja mobiilialustojen käynnistyslaiteohjelmistoihin kohdistuvia kyberuhkia. Tarkastelun kohteena ovat UEFI-laiteohjelmisto Intel-arkkitehtuurin työpöytäalustoilla sekä Qualcommin laiteohjelmisto ARM-arkkitehtuurin mobiilialustoilla. Uhkien kartoitus tehtiin analysoimalla National Vulnerability Databasen haavoittuvuuksia sekä tutkimuksissa että kentällä toteutettuja hyökkäyksiä. Tulokset viittaavat siihen, että mobiilialustat ovat vähemmän alttiita laiteohjelmistouhkille kuin työpöytäalustat.