Natiivisovellusten ja progressiivisten web-sovellusten erot ja yhtäläisyydet sovellustuotannon ja käyttäjän näkökulmista - Hietala, Joel (2021)
Tutkielmassa vertaillaan natiivisovelluksia ja progressiivisia web-sovelluksia sovellustuotannon ja käyttäjän näkökulmista iOS-mobiililaitteilla. Kirjallisuuskatsauksen tavoitteena on käsitellä erilaisia syitä valita natiivisovelluksen ja web-sovelluksen väliltä sovelluksen suunnitteluvaiheessa. Tutkimuksen pohjalta voidaan todeta, että natiivisovellukset ovat pääsääntöisesti tehokkaampia ja monipuolisempia, kun taas progressiiviset web-sovellukset ovat joustavampia ja kustannustehokkaampia.