Alakulttuuri median silmin : elektronisen musiikin uutisoinnin diskurssit suomalaisissa sanomalehdissä - Puolakanaho, Markus (2021)
Tässä tutkielmassani analysoin elektronisen musiikin uutisoinnin diskursseja suomalaisten sanomalehtien verkkoartikkeleissa. Tarkoitus oli selvittää, miten elektronisesta musiikista puhutaan kaupallisessa mediassa. Tutkimusmenetelmänä analyysissa käytettiin kriittistä diskurssianalyysia, jonka avulla analysoin kuudesta mediatekstistä löytyviä diskursseja. Artikkelit olivat Helsingin Sanomista, Ilta-Sanomista ja Iltalehdestä. Tutkimusten tulosten perusteella suomalainen media puhuu elektronisesta musiikista lähinnä kulttuurin kautta. Toiseksi yleisin tapa puhua elektronisesta musiikista oli elinkeinon kautta, sekä tapahtumien että artistien elannon osalta. Vähiten elektronista musiikkia käsiteltiin lieveilmiöiden, kuten meluhaittojen ja päihteiden käytön kautta.