Lajivanhuksen uudet tuulet : jalkapallon luovien yrittäjyysurheilijoiden identiteetit ja kulttuurinen merkityksenanto - Särkivuori, Joakim (2021)
Nuorisokulttuurinen liikunta ja vaihtoehtolajien suosion nousu ovat eriytyneen liikuntakulttuurin aikakauden ilmiöitä. 2020-luvun sosiaalinen media on uusi väline lajialakulttuureihin sosiaalistumisessa, oman kehityksen seuraamisessa ja jopa oman osaamisen kaupallistamisessa. Jälkimoderni kulutusyhteiskunta tarjoaa jokaiselle jotakin myös liikunnassa ja urheilussa. Luova yrittäjyysurheilu on tällaisen toimeliaisuuden ammattimaistunut muoto ja niche-markkina, joka tarjoaa uraväylän lahjakkuuksille, joiden pitkäjänteisyys ja riskinottokyky yhdistyvät luovuuteen ja taiteelliseen silmään audiovisuaalisessa teknologiassa.