Grafeeni Alzheimerin taudin hoidossa ja diagnosoinnissa - Rive, Jenni (2021)
Tässä kandidaatintutkielmassa käsitellään grafeenia ja grafeenipohjaisia materiaaleja Alzheimerin taudin hoidossa ja diagnosoinnissa. Grafeenipohjaisista materiaaleista tarkastellaan tarkemmin grafeenia, grafeenioksidia sekä pelkistettyä grafeenioksidia ja näiden ominaisuuksia. Tutkielmassa perehdytään, kuinka näitä materiaaleja ja niiden ominaisuuksia voidaan hyödyntää Alzheimerin taudin varhaisessa diagnosoinnissa ja myöhemmin hoidossa. Erilaisten kokeellisten tutkimusten perusteella grafeenipohjaisilla materiaaleilla on havaittu monia hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden perusteella on kehitetty uusia potentiaalisia diagnosointi- ja hoitomuotoja Alzheimerin tautiin.