Vallankäyttö maanmittauksessa - Artjoki, Jyri (2021)
Tämä tutkimus tarkastelee kartoittajien, maanmittausinsinöörien ja maanmittausalan vallankäyttöä, ja toisaalta miten maanmittareihin käytetään valtaa. Lähtökohtana on, että maanmittarit käyttävät Foucaultlaisittain ajateltuna pehmeää epäsuoraa valtaa.