Kenttäkolorimetrin kahden menetelmän validointi ja vesinäytteenotto - Kauranen, Heidi (2021)
Tämän kandidaatintutkielman kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan menetelmän validointia, vesinäytteenottoa sekä spektrofotometriaa. Kokeellisessa osuudessa käsitellään Spectroquant Move 100 -kenttäkolorimetrin soveltumista jäteyhtiö Sammakkokangas Oy:n suodatuskentän vesien analysointiin. Tutkimus tehtiin Keski-Suomen Ympäristöosaajat osuuskunnalle, joka muun muassa analysoi vesinäytteitä ja on myös hoitanut Sammakkokangas Oy:n suodatuskentän vesien omavalvontaa.