"Ihmetellä täytyy sitä mielen jaloutta, millä kaikki kestettiin" : suurten nälkävuosien muistelua 1910-luvun Pohjanmaalla ja Viipurin alueella - Tarvainen, Kaisla (2021)
Kandidaatintutkielmassa tutkitaan 1910-luvulla Pohjanmaalta sekä Viipurin läänistä kerättyä muistitietoa 1860-luvun nälkävuosiin liittyen. Muistitiedon kautta selvitetään alueiden taloudellista tilannetta ennen nälkäkriisiä, kriisin tuomia muutoksia ihmisten arkeen sekä sitä, kenen syynä vastaajat tilanteen kriisiytymisen näkevät.