Markovin piilomallit ajoneuvojen autonomisissa toiminnoissa - Salminen, Lari (2021)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan Markovin piilomallien käyttöä ajamista avustavien ja itseohjautuvien ajoneuvojen alalla. Tutkimuksessa havaittiin, että niiden käyttö on ollut yleistä etenkin kuljettajan aikomusten ennustamisessa. Vanhana koneoppimisen menetelmänä piilomallit ovat laskennallisesti edullisia ja luotettavaksi havaittuja ajasta riippuvien havaintojen käsittelemiseen.