“We will beat the coronavirus and we will beat it together” : legitimation in political discourse during the COVID-19 pandemic. - Hyppönen, Ester (2021)
Alkuvuodesta alkanut COVID-19 pandemia sai kevään 2020 aikana useat valtiot ympäri maailman asettamaan kansalaisillensa erilaisia suosituksia ja rajoituksia tautitilanteen hillitsemiseksi. Näiden valtioiden joukossa olivat myös Uusi-Seelanti ja Iso-Britannia, jotka määräsivät asukkailleen tiukkoja liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia. Kuten poliittiset päätökset aina, myös nämä tiukat rajoitukset tuli perustella kansalaisille. 23.maaliskuuta 2020 pidetyissä puheissa ko. maiden pääministerit, Boris Johnson ja Jacinda Ardern kertoivat kansalaisilleen voimaan tulevista rajoitteista ja perustelivat niiden ja niiden noudattamisen tarpeellisuutta monin eri tavoin.