MuZero ja mallipohjainen vahvistusoppiminen - Leinonen, Hertta (2021)
Tutkielmassa pyritään selvittämään, mitä mallipohjainen vahvistusoppiminen tarkoittaa, ja kuinka sitä hyödynnetään MuZero-nimisen tekoälyn algoritmissa. MuZeroa on testattu menestyksekkäästi sekä klassisissa lautapeleissä, että visuaalisesti monimutkaisissa Atari –peleissä. MuZero yhdistää toiminnassaan syvän mallipohjaisen vahvistusoppimisen, sekä Monte Carlo -puuhaun, saavuttaen kyvyn suoriutua keskenään hyvin erilaisista peleistä tuntematta niiden sääntöjä entuudestaan.