Näppäinoikoteiden omaksumisen haastavuus - Lehikoinen, Samuel (2021)
Tässä tutkimuksessa perehdytään ihmisten käyttötottumuksiin näppäinoikoteiden kanssa, kuten painikeyhdistelmät, pikakomennot, pikanäppäimet ja käskykaavat eli makrot. Näppäinoikotiet ovat tietokoneen käytettävyyttä ja tehokkuutta edistävä tapa tietokoneen käytössä pelkästään näppäimistöllä tai hiiren ja näppäimistön molempikätisen käytön avulla. Yksi näppäinoikoteiden ongelmista on niiden haastava opittavuus ja oppimiseen käytettävä vaiva ja aika. Tutkimuksessa tutustutaan yleisimpiin näppäinoikoteihin ja sivutaan myös lihasmuistin vaikutusta näppäinoikoteiden oppimiseen. Tutkimuksen aikana huomattiin, että näppäinoikoteillä pystyy säästämään aikaa ja lisäämään tehokkuutta. Näppäinoikoteiden opetteleminen kuitenkin vie aikaa ja vaatii perehtymistä.