Vapaaehtoisen tilintarkastuksen valintaan vaikuttavat tekijät pienissä suomalaisissa yrityksissä - Antola, Heta; Seppänen, Milla (2021)
Suomessa on kansainvälisesti tarkastellen hyvin matalat tilintarkastusvelvollisuuden raja-arvot. Tilintarkastusvelvollisuudesta vapautettuja ovat vain yritykset, jotka alittavat tilintarkastuslaissa määritellyt raja-arvot liikevaihdolle, taseen loppusummalle ja työntekijöiden lukumäärälle. Suomessa nämä matalat raja-arvot ovat herättäneet keskustelua raja-arvojen nostamisesta, ja muutoksia pienimpien yritysten tilintarkastusvelvollisuuteen voi olla odotettavissa lähitulevaisuudessa. Vaikka tilintarkastus voidaan nähdä pienille yrityksille ylimitoitettuna taakkana, on silti monia tilintarkastusvelvollisuudesta vapautettuja yrityksiä, jotka päättävät valita tilintarkastuksen toimituttamisen vapaaehtoisesti.