An analysis of student preferred oral English teaching methods and their benefits in Finnish upper secondary schools - Tamminen, Tuulia (2021)
Tämän kandidaatintutkielman aiheena on englannin kielen suullisen kielitaidon opetusmetodit. Tutkimuksen pääongelmana on suullisen kielitaidon opetuksen puute lukion englannin kielen opetuksen pakollisilla kursseilla. Tutkimus käsitteli neljää eri suullisen kielitaidon opetusmetodia, joiden käytöllä voitaisiin parantaa lukiolaisten suullisen englannin kielen taitoja ilman suurta muutosta pakollisiin englannin kielen kursseihin. Näitä metodeja ovat tehtäviin perustuva (task-based teaching), yhteistyöhön perustuva (cooperative teaching), vieraskielinen (language immersion) sekä metakognitiivinen (metacognitive teaching) opetusmetodit. Tutkimuksessa painotettiin näiden metodien nautinnollisuutta ja niiden suhdetta oppilaiden kokemukseen omasta oppimisestaan. Tutkimuksen kohteena olivat lukiolaiset. Aineisto kerättiin sähköisellä kyselyllä, johon vastasi 71 oppilasta kolmesta eri lukiosta.