Rekrytoijien vuorovaikutusosaaminen ja siihen liittyvät haasteet työhaastatteluissa - Salminen, Essi (2021)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli kuvata ja ymmärtää, millaisia käsityksiä ja kokemuksia rekrytoijilla on työhaastattelutilanteessa tarvittavasta vuorovaikutusosaamisesta, sen merkityksestä sekä vuorovaikutusosaamiseen liittyvistä haasteista. Rekrytoijien vuorovaikutusosaamisella tarkoitettiin tietoa tehokkaasta ja tarkoituksenmukaisesta viestintäkäyttäytymisestä työhaastattelutilanteessa, motivaatiota ja taitoa toimia haastatteluissa tavalla, jonka vuorovaikutusosapuolet kokevat olevan tehokasta ja tarkoituksenmukaista, taitoa ennakoida, suunnitella, säädellä ja arvioida viestintäkäyttäytymistä sekä noudattaa eettisiä periaatteita, jotka eivät vaaranna vuorovaikutussuhteita eivätkä loukkaa vuorovaikutusosapuolia. Tutkielman aineisto kerättiin teknologiavälitteisesti toteutettujen teemahaastatteluiden avulla. Aineisto analysoitiin teoriaohjaavasti teemoittelun ja luokittelun keinoin.