Esineiden internetin hyödyntäminen terveydenhoidossa ja tartuntatautien hallitsemisessa - Jämsen, Milla (2021)
Esineiden internet eli the internet of things (IoT) on yksi uusista teknologioista, joita voidaan soveltaa terveydenhoidossa ja tartuntatautien torjumisessa. Sen avulla voitaisiin potentiaalisesti nostaa terveydenhoidon tasoa. Ensin tässä tutkielmassa tarkastellaan IoT-laitteita yleisesti, niissä käytettyjä yleisiä teknologioita ja ehdotettuja arkkitehtuureja. Seuraavaksi tutkitaan esineiden internetiä terveydenhoidossa (engl. Internet Of Healthcare Things) (IoHT). Sitten vielä katsotaan IoHT:ta tartuntatautien kontekstissa. Lopuksi pohditaan eettisiä kysymyksiä ja tietoturvaongelmia.