Lohkoketjuteknologian haasteet - Seppänen, Johannes (2021)
Lohkoketjuteknologiaa on kuvattu maailmaa mullistavaksi teknologiaksi, uuden sukupolven internetiksi ja muilla ylentävillä tavoilla. On kuitenkin selvää, että näinkin uudella teknologialla on hehkutuksesta huolimatta haasteita, jotka täytyy pystyä ratkaisemaan. Tutkielman tarkoituksena on selvittää lohkoketjuteknologian haasteita ja niiden ratkaisuja. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tutkimuksen keskeisinä tuloksina voidaan esitellä, että lohkoketjuteknologialla on ollut ja on edelleen useita haasteita. Erilaisia haasteita on paljon ja ne voidaan jakaa useisiin eri kategorioihin, kuten teknologisiin, organisatorisiin ja ympäristöllisiin. Teknologiset haasteet ovat erityisen suuressa roolissa haasteita tarkastellessa ja niihin paneudutaan tarkemmin tutkielmassa. Löydettyihin haasteisiin on kehitetty useita ratkaisuja, jotka ovat vastanneet osittain haasteisiin. Ratkaisuja on monenlaisia ja osa niistä keskittyy yhden tietyn ongelman ratkaisemiseen, kun taas osa keskittyy kokonaisuuksien kehittämiseen, kuten konsensusmekanismien muuttamiseen.