NoSQL tietokantojen skaalautuvuus - Mäki-Välkkilä, Pertti (2021)
NoSQL tietokantojen käyttö varsinkin verkkosovellusten tietokantaratkaisuina on yleistynyt suuresti. Yleistymistä on edesauttanut muun muassa NoSLQ tietokantojen tietomallien joustavuus verkkosovelluksen tarpeiden mukaan. Tallennettavan tiedon ja tietokantakyselyiden määrien kasvaessa tietokannan skaalautuvuus nousee myös olennaiseksi kriteeriksi tietokantaa valittaessa. Tutkielmassa tarkastellaan NoSQL tietokantojen skaalautuvuutta perehtyen aihetta koskeviin tutkimuksiin. NoSQL tietokantojen skaalautuvuuteen liittyvän yleisesti liittyvän tiedon lisäksi tarkastellaan tarkemmin MonoDB:n ja Couchbase Serverin skaalautuvuuden toteutustapoihin.