Valtiolliset kybervaikuttamisen keinot ja vaikutukset : case Kiina - Viljamaa, Juuso (2021)
Tässä tutkielmassa avataan valtiollisia kybervaikuttamisen keinoja sekä vaikutuksia globaalilla tasolla. Tarkoituksena on kuvailla yleisimpiä hyökkäyskeinoja ja erilaisia kybervaikuttamisen tapoja perehtyen hyökkääjän valtiosidonnaisuuteen ja motiiviin. Tutkielmassa avataan tekijöitä, jotka erottelevat kybersodankäynnin muista kybervaikuttamisen tavoista. Loppua kohden kuvaillaan reaalimaailman esimerkein 2000-luvun kybervaikuttamista lopussa keskittyen Kiinan kansantasavallan kybervaikuttamiseen ja vaikutuksiin.