Yrityksen toiminnan sopeuttaminen ja budjetointi poikkeusaikana : case yritys X Oy - Lo, Jessica (2021)
Tässä tutkielmassa tarkasteltiin, miten rullaavaa budjetointia voitaisiin hyödyntää kohdeyrityksessä ja miten rullaava budjetointi voisi tukea liiketoimintaa ja operatiivista suunnittelua koronakriisin aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Tavoitteena oli hahmottaa ja määritellä haasteet kohdeyrityksen perinteisessä budjetoinnissa, joihin rullaava budjetointi voisiolla avuksi. Sen lisäksi tutkielmassa tarkasteltiin mitä erityispiirteitä poikkeusajan budjetointiin ja kassahallintaan liittyy. Tutkielman kohdeyritys on ravintola-alan palveluita tarjoava yritys ja sen toiminta sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kohdeyritys työllistää yli 250 henkeä ja kuuluu kansainväliseen Food & Beverage -konserniin.