Yrityksen toiminnan sopeuttaminen ja budjetointi poikkeusaikana case yritys X Oy

Tässä tutkielmassa tarkasteltiin, miten rullaavaa budjetointia voitaisiin hyödyntää kohdeyrityksessä ja miten rullaava budjetointi voisi tukea liiketoimintaa ja operatiivista suunnittelua koronakriisin aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Tavoitteena oli hahmottaa ja määritellä haasteet kohdeyrityksen...

Täydet tiedot

Bibliografiset tiedot
Päätekijä: Lo, Jessica
Muut tekijät: Kauppakorkeakoulu, School of Business and Economics, Taloustieteet, Business and Economics, Jyväskylän yliopisto, University of Jyväskylä
Aineistotyyppi: Pro gradu
Kieli:fin
Julkaistu: 2021
Aiheet:
Linkit: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/75360
Kuvaus
Yhteenveto:Tässä tutkielmassa tarkasteltiin, miten rullaavaa budjetointia voitaisiin hyödyntää kohdeyrityksessä ja miten rullaava budjetointi voisi tukea liiketoimintaa ja operatiivista suunnittelua koronakriisin aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Tavoitteena oli hahmottaa ja määritellä haasteet kohdeyrityksen perinteisessä budjetoinnissa, joihin rullaava budjetointi voisiolla avuksi. Sen lisäksi tutkielmassa tarkasteltiin mitä erityispiirteitä poikkeusajan budjetointiin ja kassahallintaan liittyy. Tutkielman kohdeyritys on ravintola-alan palveluita tarjoava yritys ja sen toiminta sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kohdeyritys työllistää yli 250 henkeä ja kuuluu kansainväliseen Food & Beverage -konserniin. Tutkimuksessa selvisi, että kohdeyrityksellä on lukuisia haasteita perinteisessä budjetoinnissaan ja ne ovat korostuneet tässä poikkeustilanteessa. Kohdeyrityksessä rullaavaa budjetointia voitaisiin hyödyntää tässä poikkeustilanteessa liiketoiminnan suunnittelussa, ohjauksessa ja päätöksenteossa. Lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että perinteistä budjetointia ei ole voitu hyödyntää tässä poikkeustilanteessa ja kassanhallinta on noussut keskeiseen rooliin.