Datalähtöinen liiketoimintaprosessien uudelleensuunnittelu - Kurkinen, Noora (2021)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan liiketoimintaprosesseja ja niihin liittyvää uudelleensuunnittelutyötä hyödyntäen datalähtöisyyttä. Tutkielmassa esitellään, miten liiketoimintaprosesseja voidaan uudelleensuunnitella, mitkä tekijät vaikuttavat uudelleensuunnittelun onnistumiseen ja millaiset haasteet ovat tyypillisiä. Tutkielmassa tarkastellaan myös datalähtöisiä menetelmiä sekä käsitteitä ja yhtenä tutkielman tavoitteena on esitellä, miksi data-lähtöinen liiketoimintaprosessien uudelleensuunnittelu on hyödyllistä ja toisinaan jopa elinehto organisaation toiminnalle. Organisaation liiketoimintaprosessien, tavoitteiden sekä strategian huolellinen analysointi on tärkeää uudelleensuunnittelun onnistumisen kannalta. Tutkielmassa esitetään, että huolellisesti datalähtöisiä menetelmiä hyödyntämällä prosesseista, tavoitteista ja strategiasta voidaan saada todellisuutta vastaavaa analysointitietoa.