Suomalaisten piensijoittajien näkemyksiä osakesäästötilistä, riskistä ja verokohtelusta - Hyrylä, Heikki (2021)
Vuoden 2020 alusta alkaen piensijoittajan on ollut mahdollista sijoittaa ja säästää uuden sijoitussäästötilin, osakesäästötilin, kautta. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia, kokivatko piensijoittajat osakesäästötilin olevan onnistunut uudistus ja kokivatko piensijoittajat osakesäästötilin parantaneen osakesijoittamisen verokohtelua ja houkuttelevuutta. Lisäksi tutkittiin, onko miesten ja naisten välisissä vastauksissa eroavaisuuksia. Tämä vertailu suoritettiin myös osakesäästötilin avanneiden henkilöiden ja henkilöiden, jotka eivät olleet avanneet osakesäästötiliä, välisiin vastauksiin. Lopuksi tutkittiin, miten sukupuoli, sijoitusvarallisuus ja tulotaso olivat yhteydessä riskinottohalukkuuteen.