Digitaaliset työkalut yliopiston kieltenopetuksessa - Pirinen, Riku (2021)
Tässä tutkielmassa selvitetään, miten digitalisaatio näkyy tämän päivän yliopiston kieltenopetuksessa. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää opetuksen kehittämiseen, sillä ne antavat vastauksia siihen, miten tietotekniikan soveltamisella saavutettavissa oleva tutkittu pedagoginen hyöty toteutuu tällä hetkellä kieltenopetuksessa käytössä olevilla digitaalisilla työkaluilla sekä millaisilla työkaluilla hyödyt ovat parhaiten saavutettavissa. Tutkimus on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että digitaaliset työkalut ovat tärkeä lisä nykyajan kieltenopetuksessa, mutta ne eivät ainakaan toistaiseksi ole täysin korvaamassa perinteistä lähiopetusta, varsinkaan vuorovaikutuksen osalta.