Kohti EU:n omaa turvallista kybermaailmaa - Helin, Mereta (2021)
Kyberrikollisuus kasvaa yhä kiihtyvään tahtiin. USA hallitsee globaalia internetiä teknologioillaan ja niin Venäjä kuin Kiinakin ovat jo rakentaneet oman kybermaailman omia tarkoitusperiä varten, joten voisiko Eurooppa ratkaista kyberrikollisuuden rakentamalla oman kybermaailman globaalin internetin rinnalle. Tässä kandidaattitutkielmassa tutkitaan olisiko mahdollista toteuttaa Euroopalle oma turvallinen kybermaailma ja voisiko se olla ratkaisu kasvavaan kyberrikollisuuteen. Kaikista lainsäädännöistä ja kyberrikollisuuden ehkäisevistä toimenpiteistä huolimatta, uutisista saa jatkuvasti lukea uusista tietoturvahyökkäyksistä, tietovuodoista, lunnasvaatimuksista ja yhä kehittyneimmistä haittaohjelmista sekä viruksista, joita yritetään epätoivoisesti korjata, paikata ja tukahduttaa. Nykyisellä linjalla ei voida enää jatkaa, vaan globaalin internetin rinnalle tarvitaan uusi turvallinen kybermaailma. Globaali internet pirstaloituu ja EU:n onkin syytä varautua maailmanlaajuisten tietoverkkojen hajoamiseen ja pohtia eurooppalaisille sopivia ratkaisuja tulevaisuutta varten.