Opiskelijoiden valmistumisen jälkeiset asumistoiveet Jyväskylässä - Haggren, Joonas (2021)
Kunnat pyrkivät asuntopolitiikan avulla takaamaan mahdollisimman viihtyisän asuinympäristön alueen asukkaille. Asuntopolitiikan erikoisuutena on sen pitkäaikaisvaikutukset, joten myös asumistoiveita tulee selvittää tulevaisuuteen katsoen. Tällä hetkellä suomalaiset asuvat suurimmaksi osaksi omistusasunnoissa ja omakotitaloissa. Suomessa asumisessa suurena muutoksena on ollut jo pidemmän aikaa yksin asumisen lisääntyminen sekä kaupungistuminen. Näihinkään toiveisiin ei ole voitu kunnolla vastata nopeasti, mikä on aiheuttanut yksiöiden hintojen jyrkkää nousua kaupungeissa.