Hakukonemarkkinoinnin hyödyt suuryrityksille - Pyylöniemi, Joonas (2021)
Hakukonemarkkinointi on kehittynyt valtavasti internetin käytön yleistymisen myötä, ja nykypäivänä se on yksi digitaalisen markkinoinnin tärkeimmistä osa-alueista. Hakukoneet ovat osana lähes jokaisen arkipäivää, joten sen tarjoamat mahdollisuudet yrityksille ovat valtavat. Tässä tutkielmassa tarkastellaan hakukonemarkkinointia erityisesti suuryritysten näkökulmasta, koska siihen kohdistuneita tutkimuksia on entuudestaan hyvin vähän. Tutkielmassa perehdytään hakukonemarkkinointiin sekä siihen liittyviin perustoimintoihin, kuten hakukoneoptimointiin sekä hakukonemainontaan. Näitä elementtejä ja niiden tuomia hyötyjä tutkaillaan suuryrityksien ominaispiirteiden perusteella, jonka lisäksi perehdytään tapoihin, joilla suuryritysten kannattaa hyödyntää hakukonemarkkinointia. Suurimpana hyötynä on potentiaalisten asiakkaiden löytäminen sekä asiakkaiden laatu. Hakukonemarkkinoinnin avulla suuryritykset voivat löytää asiakkaita, jotka ovat jo osana ostoprosessia, mikä taas mahdollistaa suuremman todennäköisyyden ostokäyttäytymiselle. Lisäksi muita havaittuja hyötyjä olivat brändinäkyvyyden kasvattaminen sekä kustannustehokkuus. Hakukonemarkkinoinnin hyödyntämisessä suurten yritysten tulee kiinnittää eritoten huomiota huolelliseen toteutukseen, eikä hakukonemarkkinoinnin merkitystä saa aliarvioida. Tämän lisäksi havaittiin, että suurtenyritysten on kannattavaa ryhtyä pitkiin optimointiprosesseihin, jotka toteutetaan hyödyntämällä yrityksen sisäisiä resursseja.