Terrorismi Ranskan lehdistön uutisoinnissa opettaja Samuel Patyn murhan jälkeen - Jakonen, Verna (2021)
Tutkielmassa analysoidaan kriittisen diskurssianalyysin keinoin Ranskan suurimpien sanomalehtien, Le Monden ja Le Figaron terrorismiuutisointia opettaja Samuel Patyn murhan jälkeen. Tutkielman tarkoitus on selvittää, kuinka Ranskan lehdistö merkityksellisti terrorismia syksyllä 2020. Analyysissa löytyi kolme diskurssia: Ranskan yhtenäisyyden diskurssi, terrorismin maahanmuuttoon yhdistävä diskurssi sekä sosiaalisen median uhkien diskurssi. Kaksi ensimmäistä diskurssia ylläpitivät aikaisemman tutkimuksen valossa Ranskassa 2010-luvulla käytettyjä puhetapoja. Sosiaalisen median uhkien diskurssi vaikuttaa kuitenkin vahvistuneen vasta Samuen Patyn Internetvihaan liittyvän murhan myötä. Kokonaisuudessaan aineistossa korostuivat terrorismin ymmärtäminen ranskalaisten arvojen vastaisena ideologisena väkivaltana, maahanmuutosta johtuvana ongelmana sekä ongelmana, joka johtuu sosiaalisen median alustojen valvonnan puutteesta.