"Luovasti eksyksissä" : kokemuksia yhdessäkirjoittamisesta - Pirttilä, Anneli (2021)
Kandidaatintutkielmani tavoitteena on selvittää, millaiseksi kirjoittamisen kokemus muodostuu proosatekstin tasaveroisessa yhdessäkirjoittamisessa ja millaisia mahdollisuuksia se tuottaa yksinkirjoittamiseen verrattuna. Yhdessäkirjoittamista tutkin autoetnografian, oman kirjoittamiskokemukseni kuvaamisen ja siitä saatavan työpäiväkirja- aineiston sisällönanalyysin kautta. Tutkielmani perusteella yhdessäkirjoittaminen voi osaltaan edistää ”luovaa eksymistä” eli kirjoittamista, jossa tekijät etenevät intuitionsa varassa, improvisoiden. Tällainen eteneminen fiktiivisessä kirjoittamisessa ruokkii divergenttiä ajattelua, joka kirjoittamisessa ilmenee ideoiden runsautena ja uutta luovina ratkaisuina.