“Hwad en christelig soldat är, när Gud honom utrustar, styrcker och hielper." : Carl Gustaf Rehnskiöld 1700-luvun alun ihanteellisena aatelisena Jöran Nordbergin ruumissaarnassa - Vepsäläinen, Otto (2021)
Tutkielma tarkastelee millaisia menttaliteetteja Carl Gustaf Rehnskiöldin ruumissaaarnassa esiintyy. Miten Rehnskiöld kuvattiin saarnassa? Millaisia piirteitä häneen liitettiin. Toisin sanoen, miksi Rehnskiöld haluttiin esittää juuri tietyllä tavalla? Millaista arvomaailmaa saarna kokonaisuudessaan edusti?