Finlandia - Fairy Vocational School : suomalaisuuden representaatio japanilaisessa mangasarjassa - Mähönen, Helmi (2021)
Tutkielmassa tarkastellaan suomalaisuuden representaatiota Mei Noguchin Finlandia – Fairy Vocational School -mangasarjassa. Analyysin kohteena ovat henkilöiden, symboleiden, miljöön ja perinteiden kuvaukset mangan piirroksissa ja tekstissä. Myös suomalaisuuden ja saamelaisuuden suhteita mangassa käsitellään. Tarkoituksena on arvioida suomalaisen kulttuurin kuvaamisen totuudenmukaisuutta. Analyysi tehdään ikonografisen analyysin ja diskurssianalyysin keinoin.