Pedagoginen työ vuorohoitopäiväkodissa - Rinta, Annika (2021)
Tutkimuksessa tarkasteltiin vuorohoitopäiväkodin pedagogista työtä. Tarkoituksena oli kartoittaa varhaiskasvatuksen opettajien näkemyksiä vuorohoidon erityispiirteistä pedagogiikan näkökulmasta. Tutkimuksessa myös selvitettiin millaisia asioita pedagogisesti suunnitellussa toiminnassa huomioidaan, jotta toiminta toteutuisi mahdollisimman tasa-arvoisesti vuorohoidossa. Lisäksi selvitettiin millaisia näkemyksiä varhaiskasvatuksen opettajilla on pedagogisesta vastuusta vuorohoidossa.