ESG-rahastojen menestys Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla - Rinne, Emilia (2021)
Vastuullinen sijoittaminen on ei-taloudellisten tekijöiden sisällyttämistä sijoituspäätöksentekoprosessiin. Vastuullinen sijoittaminen täydentää tavanomaista sijoitusportfolion optimointia ottamalla huomioon ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät eli ESG-tekijät (engl. environmental, social and governance criteria). ESG-rahastojen menestystä on tutkittu paljon erilaisin menetelmin ja tulokset ovat olleet ristiriitaisia. Empiiristä evidenssiä on löydetty sekä puolesta että vastaan. Kaikki tutkimukset eivät havainneet empiiristä evidenssiä vain puolesta tai vastaan. Osassa tutkimuksista vastuulliset rahastot tuottivat tavanomaisia rahasto-ja enemmän markkinakriisien aikana, mutta muina ajanjaksoina tavanomaiset rahastot tuottivat vastuullisia rahastoja enemmän.