"Siveys on elämän perustus" : Suomen Kotikasvatusyhdistyksen vaikutuspyrkimykset 1920-luvun siveyskasvatusoppaissa - Virtanen, Ella (2021)
Kandidaatintutkielmassani tutkin sitä, millä tavoin Suomen Kotikasvatusyhdistys pyrki 1920-luvun nuorille ja heidän vanhemmilleen suunnatuissa siveyskasvatusteoksissa vaikuttamaan ja vetoamaan ydinperheen arvoihin ja sitä kautta myös yhteiskuntaan. Alkuperäislähteinäni toimivat Suomen Kotikasvatusyhdistyksen teokset Lapset ja vanhemmat: II, Kolme esitelmää, (Ala-Kulju, 1922) sekä Siveyden voima: muutamia neuvon sanoja elämänsä onnea etsiville nuorille (Juhola, 1926).