Sukupuolittuneet syrjivät rakenteet vaihtoehtorock-kulttuurissa - Harnett, Una (2021)
Tutkimuksessa tarkastellaan 1980- ja 1990-luvun vaihtoehtorock-kulttuurissa esiintyviä sukupuolittuneita syrjiviä rakenteita. Sukupuolittunut syrjintä ilmenee tässä tapauksessa pääosin implisiittisesti, mikroaggressioiden ja mikrosyrjinnän muotoina. Tutkimuksessa selvitetään miten sukupuolittuneet mikroaggression ja -syrjinnän muodot kumuloituvat ja sen seurauksena näkyvät naisartistien ja -yhtyeiden musiikillisessa kompetenssissa. Mikroaggressioiden ja -syrjinnän merkkejä vaihtoehtorock-kentällä ilmennetään kirjallisuudessa esiintyneiden tapausesimerkkien kautta. Mikrosyrjinnän muodot ilmenevät muun muassa keikkaympäristöissä, soitinliikkeissä sekä musiikkijournalismissa.