Tuhansia abortteja, tuhansia päätöksiä : raskaudenkeskeytykset Suomessa vuosina 1969-1979 - Turunen, Silja (2021)
Kandidaatintutkielmassani tarkastelen Suomessa vuosina 1969–1979 laillisesti suoritettuja raskaudenkeskeytyksiä. Erityisesti tarkastelen raskaudenkeskeytysten määrien vuosittaista vaihtelua sekä myönnettyjen raskaudenkeskeytysten perusteiden muutosta vuosina 1969, 1970 ja 1979. Alkuperäislähteinäni tutkimuksessa käytän Suomen virallisen tilaston kokoelmaan kuuluvia Lääkintöhallituksen vuosikertomuksia Yleinen terveyden- ja sairaanhoito, 1969–1970: vuosien 1971–73 ennakkotietoja ja Lääkintöhallituksen vuosikirja 1979–1980.