Musiikin yhteys nuorten terveyteen : musiikkimaku voi indikoida alttiutta kehityksellisille ongelmille sekä henkiselle pahoinvoinnille - Kauppinen, Hanna (2021)
Tämä tutkielma keskittyy tarkastelemaan aiemman tutkimuskirjallisuuden kautta sitä, miten musiikkimaku on yhteydessä nuorten persoonallisuuteen ja sitä kautta terveyteen. Nuoret kuuntelevat musiikkia paljon ja pitävät sitä usein tärkeänä osana itseään. Sitä käytetään myös nuorten keskuudessa yleisesti luomaan ensivaikutelmia. Musiikki on iso osa niin yhdessä olemista kuin ajan viettoa yksinkin.