Opettajien kokemuksia alakoulun tietotekniikan opetuksesta - Lindh, Laura (2021)
Tässä tutkimuksessa on tutkittu alakoulun opettajien kokemuksia tieto- ja viestintätekniikan opetuksesta. Tutkimus on laadullinen haastattelututkimus, jossa on haas-tateltu neljää luokanopettajaa eri puolilta Suomea. Tulokset osoittavat, etteivät opettajat näe tieto- ja viestintätekniikan opetusta haastavana. Opettajat integroivat tieto- ja viestintätekniikkaa monipuolisesti kaikkiin opetettaviin oppiaineisiin ja kokeilivat rohkeasti uusia sovelluksia ja opetustapoja. Ohjelmointi nähtiin kuitenkin heikkoutena ja sen osaamisessa oli puutteita. Tutkimuksen perusteella voidaankin olettaa, että luokanopettajat tarvitsevat lisäkoulutusta ohjelmoinnin opettamiseen.