Uskottava hevoshahmo romaanissa - Komi, Katri (2021)
Tutkielma käsittelee hevos- ja ihmishahmojen suhdetta ja vuorovaikutusta romaanissa sekä omassa käsikirjoituksessani. Se myös tarkastelee tietoon pohjautuvasti ja lukukokemuksena uskottavasti, kuinka hevoshahmot romaanikäsikirjoituksessani esitetään. Lisäksi autenttisuuden selventäjänä pureudutaan reaaliseen hevoseen lajina ja yksilönä erityispiirteineen sekä ihmisen kumppanina. Zoografista havainnointia ja tutkielmaa tehdään hermeneuttis-fenomenologisessa viitekehyksessä.