Tyttöjen sukuelinten silpominen ja sosiaalityö : näkökulmia silpomisen vastaiseen työhön - Tiainen, Katja (2021)
Kandidaatintutkielmassa tarkastelen tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista työtä länsimaisen sosiaalityön sekä maahanmuuton kontekstissa. Tyttöjen sukuelinten silpomisessa on kyse sukuelinten vahingoittamisesta ilman lääketieteellistä perustetta. Tavoitteenani on selvittää, millaisia perusteita sosiaalityön osallistumiselle silpomisen vastaiseen työhön tutkielman aineistosta on paikannettavissa sekä mitä sosiaalityön tehtävä silpomisen vastaisessa työssä pitää sisällään. Lisäksi etsin tutkielmassa vastausta siihen, kuinka silpomisen kulttuurinen merkitys nousee esiin suhteessa silpomisen vastaiseen työhön. Tutkielman tutkimuskysymykset ovat 1) Millaisia ulottuvuuksia länsimaisen sosiaalityön tehtävällä on osana tyttöjen silpomisen vastaista työtä? 2) Miten silpomisen kulttuurinen merkitys nousee esiin suhteessa silpomisen vastaiseen työhön?