Dosimetric Effects of Patient Rotations in Treatment of Breast Cancer Using Volumetric Modulated Arc Therapy - Heikkilä, Annele (2021)
Tässä pro gradu -työssä tutkittiin potilaan kiertojen vaikutusta kaarimoduloidulla sädehoidolla hoidettavan vasemman puolen rintasyöpäpotilaan annosjakaumaan. Sädehoidon tarkoitus on tappaa syöpäsolut tervekudosta säästäen. VMAT-tekniikalla saadaan aikaan tarkasti hoitokohteen muotoinen annosjakauma, minkä takia potilaan asetteluun täytyy kiinnittää erityistä huomiota, jotta hoitokohde saa riittävän suuren säteilyannoksen ja hoitokohdetta ympäröivät elimet säästyvät optimaalisesti säteilyn aiheuttamilta haitoilta.